הרצוג ביקר בבית חב"ד קזחסטן

פרזידנט יצחק הרצוג נפגש עם שלוחי הרבי בקזחסטן במסגרת ביקורו הממלכתי במדינה וראה מקרוב את מקור הכוח שמאיר יהודים בכל רחבי המדינה. שלוחי הרבי העניקו לו את ״סוד הכוח״ של השליחות בקזחסטן: ספר תניא שהודפס באסטנה, סט ספרי ״תורת מנחם – תפארת לוי יצחק״, וקוביית מזכרת מיוחדת ובה תמונות כל בתי חב״ד במדינה
קבלו את הפרשה ישירות למייל
הרשמה מאשרת הסכמתך לתנאי הפרטיות של האתר.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
שיתוף

פמליה ממלכתית בראשות פרזידנט יצחק הרצוג הגיעה לביקור היסטורי בקזחסטן, ובפתח בית חב״ד באסטנה קיבלו את פניו שלוחי הרבי, הרב הראשי לקזחסטן הרב ישעיה אלעזר הכהן ורב העיר אסטנה הרב שמואל קרנאוח.

בביקור השתתפו גם שגריר ישראל בקזחסטן וקירגיזסטן, מר יואב ביסטריצקי; יו״ר הקהילה היהודית בקזחסטן, מר אלברט שמעוני; קונסול נתיב, ד״ר בולסלב יטבצקי; השליח בקירגיזסטן, הרב אריה רייכמן; השליח באוזבקיסטן, הרב חיים שייקביץ; ושלוחי הרבי מכל רחבי קזחסטן.

בספר האורחים של ״בית רחל חב״ד ליובאוויטש״ כתב הנשיא: ״לכבוד לי, ואני נרגש לבקר בבית הכנסת המפואר הזה, סמל לרוח הבלתי ניתנת לשבירה של העם היהודי, והביטוי העמוק של מסירותנו לקהילותינו ולמסורת שמקיימת אותנו בכל מקום ובכל זמן״.

במהלך השיחה עם השלוחים, שמע הנשיא על חיי הקהילה היהודית בקזחסטן ועל פעילותה הענפה. הם דנו באתגרים העומדים בפני הקהילה, במאמצים לשימור הזהות היהודית וחשיבות הקשר עם ישראל.

אחד הרגעים המרגשים היה כאשר הרב ישעיה כהן הראה לנשיא מתוך הספר כיצד סבו, הרב אברהם צבי הערש הכהן זצ״ל, היה מגיע לביתו של סבו של הנשיא, הרב הראשי לישראל הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג ע"ה, ומתפלל ולומד עמו. הנשיא, שנקרא על שם סבו הגדול, התרגש מאוד לראות את תמונתו מופיעה בספר.

במפגש המיוחד עם שלוחי הרבי סיפר הנשיא כי זכה להשתתף בשמחת תורה אצל הרבי, וכי עוצמת ההקפות והניגון של רבי לוי יצחק מלווה אותו עד היום בעשייתו הציבורית. הוא גילה עניין רב בסיפור חייו של רבי לוי יצחק שניאורסאהן ובחשיבות הציון הקדוש באלמא אטא.

בטקס מיוחד שנערך בבית הכנסת נשא שליח הרבי והרב הראשי לקזחסטן הרב ישעיה אלעזר הכהן תפילה לשלום חיילי צה״ל וכוחות הביטחון והנשיא נשא דברים: "אני מתרגש להגיע לכאן, ולומר לכולם: 'שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה'". הנשיא חיזק את ידי השלוחים והדגיש כי ישראל רואה בחיזוק הקשר עם יהדות התפוצות ערך מרכזי.

שלוחי הרבי העניקו לו את ״סוד הכוח״ של השליחות בקזחסטן: ספר תניא שהודפס באסטנה, סט ספרי ״תורת מנחם – תפארת לוי יצחק״, וקוביית מזכרת מיוחדת ובה תמונות כל בתי חב״ד במדינה, כשבמרכזה תמונת ציונו הקדוש של רבי לוי יצחק, אביו של הרבי, הטמון באלמא אטא — המקום ממנו שואבים השלוחים את הכוחות להמשיך בשליחות ברחבי קזחסטן.

בדבריו אמר הפרזידנט: ״אין ספק שפעילות חב״ד כאן, בקזחסטן ובעולם כולו, היא מדהימה. היא שומרת על היהדות ומחברת את כל היהודים באשר הם״.

הרצוג הודה לנשיא קזחסטן טוקייב שהזמין אותו לביקור הממלכתי, ושיבח את הקהילה היהודית הפורחת והמשגשגת, העומדת בפני אתגרים בצורה מרשימה. הנשיא טוקייב אמר שהעובדה שציונו של רבי לוי יצחק נמצא כאן בקזחסטאן מביאה ברכה. כאמור, במקביל לביקורו, נפגשים גם נציגים כלכליים של ישראל עם ממשלת קזחסטן לחיזוק שיתופי הפעולה.

"תודה רבה לכם, 'זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו'", חתם פרזידנט הרצוג.