ח ניסן התשפ"ד (16.04.2024)


פייסבוק חבד בישראל אויטר חבד בישראל

נשים מעניינות יותר
על מה שלושת אלפי נשים יכולות לדבר במשך חמישה ימים רצופים?

קשה לזווגן כקריעת ים סוף
בני הזוג שונים במימדים הגלויים שלהם. הם איש ואשה השונים במהותם. הם לא אמורים לחשוב ולהרגיש את אותו הדבר. ההכרה במציאותם כשונה זהו חלק בלתי נפרד מפיתוחה של זוגיות נכונה. 

כתיבה לרבי
כל מה שרצית לדעת על הכתיבה לרבי באמצעות אגרות הקודש. לכניסה למדור

חבד בישראל
מחפש כתובת של בית חב"ד בעירך? גן חב"ד לילד באזורך? הגעת למקום הנכון! השתמש במנוע החיפוש של חב"ד בישראל

מאגר עצום על חגי ישראל
מאמרים, סיפורים, הלכות, שיעורים ועוד, מסודרים לפי חגי ומועדי ישראל - לכניסה למדור

מאות ניגונים להאזנה
בואו להינות ממאות ניגוני חב"ד, המבוצעים בידי מגוון תזמורות וזמרים. לכניסה למדור

אנציקלופדיה חב"דית
בואו להרחיב את ידיעותיכם על חסידות חב"ד, ערכים בחסידות, ניגוני חב"ד, ועוד אלפי ערכים נוספים באנציקלופדיה החב"דית. לכניסה

חת"ת רמב"ם
הצטרפו ללומדי השיעורים היומיים בחומש, תהלים ותניא, וכן בשיעור יומי ברמב"ם. לכניסה למדור






» הרבי מלובביץ'

» גאולה ומשיח

» חב"ד בעולם

» חב"ד בישראל

» מדור התוכן

» השיעורים היומיים

» לוח שנה עברי

» זמני הדלקת נרות

» ניגוני חב"ד

» חדשות חב"ד

» וידאו

» מגזין

» פרשת השבוע

» חגי ומועדי ישראל

» המדור לילדים

» אנציקלופדיה חב"דית

» אודותנו

» חב"ד באינטרנט




ימי סגולה
שבועות אלה, בהם קוראים בתורה על בניית המשכן, הם ימי סגולה לביאת הגאולה ובניין בית-המקדש השלישי. לפיכך ראוי שבהם יתעורר כל יהודי ביתר געגועים והשתוקקות לחזות בעבודת הכוהנים בבית-המקדש השלישי, בגאולה השלמה.



|
שתפו:  
חבד » חגי ומועדי ישראל » ט"ו בשבט


מתכונים לשבעת המינים
את חמישה עשר בשבט ראש השנה לאילנות, נהוג בעם ישראל לחגוג עם פירות משבעת המינים, לפנינו אסופת מתכונים ייחודיים, אחד לכל פרי משבעת המינים, לזכר הימים בהם היו מביאים את ביכורי שבעת המינים לבית המקדש. 

טז טבת התשע"א (23.12.2010)

ט"ו בשבט את חמישה עשר בשבט ראש השנה לאילנות, נהוג בעם ישראל לחגוג עם פירות משבעת המינים, לפנינו אסופת מתכונים ייחודיים, אחד לכל פרי משבעת המינים, לזכר הימים בהם היו מביאים את ביכורי שבעת המינים לבית המקדש. 

חיטה - חיטה בירקות שורש  

המרכיבים:  

1/2 ק"ג גרעיני חיטה שלמים  
2 בצלים קלופים  
2 שיני שום קלופות  
1 גזר קלוף  
1 כרישה קלופה  
1 זר פטרוזיליה קצוצה דק  
2 כפות שמן זית  
ליטר וחצי מים  
מלח ופלפל שחור  

אופן ההכנה:  

משרים את החיטה בסיר עם מים קרים למשך שעתיים. חותכים את הירקות לקוביות קטנות.      

מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הירקות עד שמזהיבים ומוסיפים את החיטה. מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים מלח, פלפל, ופטרוזיליה קצוצה, מטפטפים שמן זית מעל, ומגישים.

שעורה - לחם בירה  

החומרים:  

30 גרם שמרים טריים  
30 גרם סוכר  
3 כוסות בירה בהירה (כזו שמכילה שעורה)  
1 קילו קמח לבן  
30 גרם מלח  

אופן ההכנה:  

ממיסים את השמרים והסוכר בחצי מכמות הבירה. מנפים את הקמח והמלח לקערה ויוצרים ערמה שבראשה גומה.      

שופכים את הבלילה שיצרנו מהשמרים לתוך הגומה ומערבבים.      

מוסיפים את שאר הנוזלים, ומערבבים לכדי עיסה אחידה. מכסים במגבת לחה, שמים במקום חמים נותנים לבצק לתפוח למשך חצי שעה.      

מקמחים היטב את הידיים ויוצקים את הבצק לתבנית. אופים בחום של 180 מעלות, כשעה.      

אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, זיתים, גבינה וכל מה שמתחשק, לבצק הבסיסי.

גפן - קוקטייל ענבים  

המרכיבים:  

200 גרם ענבים ירוקים  
100 מ"ל וודקה  
1 כף מי סוכר  
1 כפית סוכר חום  
ו לימון  
1 כפית ליקר פירות יער  

אופן ההכנה:  

שוטפים ומפרידים את הענבים. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר מלבד הליקר.      

מוזגים לכוס ומוסיפים מלמעלה את הליקר.
  
רימון - קרפצ'ו דניס בויניגרט רימון  

המרכיבים:

1 דג דניס מפולט  
3 כפות גרגרי רימון  
1 לימון  
2 כפות שמן זית  
מלח ים  
1 זר כוסברה קצוצה דק  

אופן ההכנה:  

מנקים את הדניס מעצמות ומעור. פורסים לפרוסות דקות ומשטחים על צלחת.      

מכינים ויניגרט: כותשים את הרימון עם שמן הזית, הלימון והכוסברה. מפזרים את מלח ים על הדג ומטפטפים את הויניגרט עליו.

זית - טפנד זיתים  

המרכיבים:

1 ק"ג זיתי קלמטה מגולענים  
150גרם שום קלוף  
10 פילטים של אנשובי  
1/2 ליטר שמן זית  
3 פלפל שאטה יבש  
2 כפות צלפים  

אופן ההכנה:  

מעבדים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד לקבלת ממרח.

תמר- כבדי עוף ותמרים חרוכים  

המרכיבים:

500 גרם כבדי עוף  
6 בצלי שאלוט  
250 גרם תמר ירדן מגולען  
100 מ"ל יין מרסלה (יין קינוח איטלקי)  
שמן טיגון  
1 כף סוכר חום  
מלח  
פלפל שחור גרוס  
100 מ"ל יין אדום  

אופן ההכנה:  

מנקים את הכבדים. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל.      

כשהבצל מזהיב מוסיפים את הכבדים ומטגנים תוך ערבוב. כשהכבדים כמעט מוכנים מוסיפים את התמרים, הסוכר החום, המרסלה ויין אדום. ממליחים ומפלפלים.      

ממשיכים לבשל על אש קטנה מספר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.



שם:
כותרת:
תגובה:
כתוב את המספר לאימות:














אתר הבית של חב"ד בישראל | נוסד על ידי חברי הנהלת אגודת חסידי חב"ד באה"ק | טלפון: 072-2492667 | דואר אלקטרוני: admin@chabad.co.il

חבד ירושלים
חבד תל אביב
חבד חיפה
חב"ד ראשון לציון
חב"ד פתח תקוה
חב"ד אשדוד
חבד נתניה
חבד באר שבע
חבד חולון
חב"ד בני ברק
תפילין
צדקה
שיעורי תורה
ספרי יהדות
מזוזות
זמני הדלקת נרות שבת
כשרות
טהרת המשפחה
חינוך יהודי
אהבת ישראל
חבד בעולם
חבד ניו יורק
חבד צרפת
חב"ד הודו
חבד תאילנד
חבד סין
חבד לונדון
חב"ד טורקיה
חבד יוון
חבד ברצלונה
הרבי מלובביץ'
וידאו מהרבי מליובאוויטש
אגרות קודש
תמונות של הרבי
הרבי מלך המשיח
מופתים הרבי מחב"ד
מפגשים עם הרבי מחבד
נבואות הרבי
הרבי והבבא סאלי
הנביא מקראון הייטס
ימות המשיח
בית המקדש
גאולה ומשיח
פסק דין: הרבי מלך המשיח
אליהו הנביא
תחיית המתים
סיפורי משיח וגאולה
הגאולה בעולם שלנו
משיח באקדמיה
זמן הגאולה
RSS
Facebook
Twitter